Tuesday, 27 May 2014

SEGMEN : blogwalking CUTI SEKOLAH bersama ayuinsyirah :)

http://www.ayuinsyirah.my/2014/05/segmen-blogwalking-cuti-sekolah-bersama.html
*CLICK BANNER*

Segmen Blogwalking by Izzati Amira :)


Assalamualaikum w.b.t
[ tekan banner untuk join ]

Aktiviti : Happy Blogwalking

Pemenang.
1st & 2nd Top Referral : Washi Tape 1x ( sorang satu atau sorang dua maybe?? heee. )
4x Random : '19Capri' button badge 1x

Tamat : 17 Jun 2014

Selamat join !


But first , Let me take a SNELFIE . hahaha !



" SNELFIE ? ehhhh , engko typo tuh . bukan snelfie lah , tapi selfie !"  
hahaha . *b'monolog sendiri*


betul apa snelfie . korang pikir perkataan SELFIE jak kah yg wujud ? NO NO NO . snelfie pun ada tau . hoho . aku jumpa perkataan snelfie ni kat Urban Dictionary :D

" ehh , apa tuh Urban Dictionary ? mcm first time jerr dgr "

haha . for me yess . memang first time dgr pasal si Urban ni . lewls ! siannnnn . x tahu mcm mana nak explain . better korang cari sendiri lah k kat pacikk google . hiks . ;) okay b'balik kpda SNELFIE . ianya mrupakan gbungan p'kataan antara SNEEZING + SELFIE . means , korang nak bersin time selfie lah mcm tu . haha . Got it ? okayyy , good ^^

" But First , let me take a Snelfie " 
haha . ni aku ambik gmbar kat google . ntah sapa punya pic la jadi mangsa . haha . lewls ! yg pasti manusia ni bukan tinggal kat Malaysia . haha . soryyyy k :D

All Of Me - John Legend [lyrics] :)


Already changed my blog songs ^^ hehe . first time dgr terus addicted ohh dgn lagu all of me ni . terus tukar jadi lagu blog . hiks :D so , ni lirik dia . enjoyyy :)


What would I do without your smart mouth?
Drawing me in, and you kicking me out
You've got my head spinning, no kidding, I can't pin you down
What's going on in that beautiful mind
I'm on your magical mystery ride
And I'm so dizzy, don't know what hit me, but I'll be alright

 

My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind

 

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh

 

How many times do I have to tell you
Even when you're crying you're beautiful too
The world is beating you down, I'm around through every mood
You're my downfall, you're my muse
My worst distraction, my rhythm and blues
I can't stop singing, it's ringing, in my head for you

 

My head's under water
But I'm breathing fine
You're crazy and I'm out of my mind


'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you, oh

 

Give me all of you
Cards on the table, we're both showing hearts
Risking it all, though it's hard

 

'Cause all of me
Loves all of you
Love your curves and all your edges
All your perfect imperfections
Give your all to me
I'll give my all to you
You're my end and my beginning
Even when I lose I'm winning
'Cause I give you all of me
And you give me all of you

 

I give you all of me
And you give me all of you, oh 


Enjoyyy it guys ! :)

Friday, 23 May 2014

GIVE AWAY CONTEST: WIDE HALFMOON SHAWL :)

http://adaabdullah.blogspot.com/2014/05/give-away-contest-wide-halfmoon-shawl.html
*click banner*

It's Tough to be a TEENAGER ! :')




It's tough to be a teenager , no one really knows . What the pressure is like in school , this is how it goes . I wake up every morning and stare into this face . I wanna be good lookin' but I feel like a disagree . My friends they seem to like me if I follow through with their dare . But when I try to be myself , they never seem to care ! My moms , well she keeps saying I gotta make the grade while both my parents love me , it slowly seems to fade . It seems like everyone I know is trying to be so cool . And every time I try , I end up just a fool . :( sometimes life's not fair ! I wish I had somewhere to go . :')


Tuesday, 20 May 2014

MAKI anak sebab tertidur !



Malamm yang sepi pi pi , aku nak update entry . haha . lol . Look at the tajuk . huhu . korangg rasa patut tak MAKI anak hanya kerana anak tertidur ? ohhhhh nooooooo !! SEMESTINYA TIDAK lah kan . kalau just marah , tu masih boleh diterima . tapi kalau dah maki tuh . adoiiiii ~ 

ceritanya mcm ni , pagi tadi masa nak pegi sekolah . mcm biasa lah tunggu bas mini . x lama begitu , adalah satu bas ni . di dalam bas tu , ada seorang pakcik dan anknya . aku pun naik bas tu & duduk di kerusi belakang diorang . kemudian pakcik tuh & anaknya turun dekat pasar Mawar . Mula2 , pakcik tuh sorang jak yg turun . aku heran kenapa anaknya x turun2 ni . lahhh ~ rupanya dia tertidur . Apalagi yg si bapa ni . terus lah marah2 anak dia . pertama , aku x hiraukan . kusyuk ulangkaji (sangat) haha . tapi lama2 kesian pula dgn budak ni . aku pun tolong laa kejut kan dia . akak kat sebelah dia pun tolong sama juga . bikin geram juga sbenarnya sebab pun ni liat sngat mau bangun . bapa dia dah membebel habis dan bermulanya lah sesi memaki nya tuh . 

Pakcik tu ckp "Bodoh betul kau ni . bagus kau x payah ikut pegi pasar ! tidur saja kerja kau ! Sial . buat malu aku saja . Babi punya anak !" Bila anak dia bngun dia pun terus tarik bawa turun . kesian tau . yg kami dalam bas ni pun hanya mampu menggelengkan kepala & mengucap . Manalah anaknya x mengantuk kalau awal pagi lagi di bawa ke pasar . masa tu mcm dekat2 nak pukul 6 am . maybe subuh mereka ke pasar .  

Husnudzon sajalah kan ? mungkin bapa dia malu sebab lama betul anak dia mau bangun . orang lain lama sudah menunggu mau naik tu bas . tapi x patutlah maki anak macam tu . kami d'dalam bas yg melihat ni pun mula gerammmm . tapi siapa lah kita nak larang . xda hak pun . hanya boleh mendoakan dan melepaskan geramm di hati . haha .

lepas kejadian tu , teruss hilang mood aku nak ulangkaji awal pagi gegara dgr orang maki2 ni . 
huhu .  x sukewww lerr ! hha :3 spoil benorr .  

Monday, 19 May 2014

Segmen Blogging + Menang Hadiah :)



KLIK BANNER UNTUK JOIN

Salam 1 Malaysia. Segmen terbaru kini dilancarkan! Tujuan segmen ini diadakan untuk beramah mesra sesama blogger. Yang tak kenal, kini boleh berkenal-kenalan. Menambah rakan maya. Yang bestnya segmen ini menyediakan hadiah menarik buat pemenang bertuah!

HADIAH:
USB Flash Drive/Pendrive 8GB
Jewellery Fashion 1 set
Novel
T-Shirt
Fridge magnet
Keychain

Segmen Blogging + Menang Hadiah! anjuran dan tajaan Yumida

TAMAT: 29 MEI 2014 – Jam 11.59 malam

Friday, 16 May 2014

Mini GA Cash RM50 by Emas Putih #part3


As-Salam
[ Tekan banner di atas kalau nak join ]

Mini GA Cash Rm50 by Emas Putih #part3 ini dianjurkan oleh Emas Putih

Thursday, 1 May 2014

Aceraceae Trees :)

Korang tahu tak apa itu "Aceraceae Trees" ? haaa ~ Aceraceae ni nama saintifik bagi Pokok Maple & Acer . Untuk pengetahuan korang , pokok ni xda kena mengena dgn jenama Laptop Acer tuh yerr :D hihi . Actually , perkataan Acer berasal dari perkataan Latin yang membawa makna tajam iaitu merujuk kepada ciri2 unik di hujung daun maple itu yang runcing & tajam . :)


Ada 129 spesies pokok maple yang terdapat di seluruh Asia , Eropah , Utara Afrika & Amerika Utara . Terdapat banyak jenis pokok maple daripada jenis kecil mahupun rendang (setinggi 10-45 meter yang tergantung kepada spesisnya) . Pokok maple mempunyai 3-5 (kadang2 lebih) cantuman daun meruncing yang membentuk satu daun yang lebar menjadikan bentuk daunnya sangat menarik & cantik . haaa ~

Pada penghujung musim panas , apabila tempoh siang semakin pendek , warna hijau daun maple akan bertukar dari hijau ke warna lain seperti oren , kuning , ungu , mahupun ke warna keemasan . 
hmm , bnyak warna daa dia boleh tukar . menarik kan ? hehe . Agak2'y mcm mana lah boleh terjadi mcm tu . Hebat sungguh kuasa Allah kan ? Subhanallah . :)

Oh ya , kalau x silap aku . Daun Maple ni telah dijadikan simbol bendera negara Canada kan ? 


Selain dari sirup maple yang terkenal , batang pokok maple juga mempunyai nilai komersil . Disebabkan keunikan'y terutama pada musim luruh , ia menjadi tarikan pelancong untuk mengabdikan kenangan indah panorama di beberapa tempat di dunia seperti Central Ontario & Western Massachusetts :) hee . dua tmpat tu jerr yang aku tau . tempat lain pun maybe ada juga tapi x pasti dekat mana :) so ? dah tahu la kan serba sedikit tentang pokok maple ni ? hoho - aku pun bukan tahu bnyak sngat pasal maple ni . sikit2 jerr , tu pun t'baca dalam majalah . ^^